Hund

Firefox 3 - Vad är nytt?

18 Juni 2008

Det finns ca 15.000 förbättringar i 3:an, jag kommer av uppenbarliga anledningar inte lista alla. Jag hoppas att nedanstående utvalda nyheter kan övertyga dig till ett byte om du inte redan använder Firefox. För vem vill egentligen använda t.ex Internet Explorer som ligger ca 2 år efter i utvecklingen av standarder? Men var lugn, jag kommer inte bemöda mig att göra någon jämförelse med Internet Explorer då den inte ens är värd att nämnas. ;)

Utseendet

En av alla nyheter som man först märker av är nog utseendet som numer smälter in mycket bättre med det operativsystem du använder.

Nu ännu snabbare

En annan märkbar nyhet är snabbheten, det är numer världens snabbaste webbläsare!

Minnessnålare

Man har även sett över minnesanvändningen och genom att bland annat ordnat smartare cache-funktioner etc har man lyckas fått 3:an ännu mer minnessnål.

Förbättrade bokmärksfunktioner

Funktionen för bokmärken har även den förnyats, du kan nu mer t.ex snabbt bokmärka en hemsida genom att klicka på den gula stjärnan till höger om internetadressen. Man kan även använda sig av taggar för sina bokmärken. Och när du skriver i adressfältet efter t.ex “ubuntu” söker den igenom tidigare adresser efter ordet “ubuntu” och även alla dina bokmärken, den letar alltså inte bara efter tidigare besökta adresser som börjar med “ubuntu”.

Förbättrad säkerhet

Om du surfar in på en krypterad hemsida kan du numer få upp en mer detaljerad information om vilken sida det är, vilket företag som ligger bakom sidan och vart dom befinner sig geografiskt.

Även säkerheten för hemsidor som sprider skadlig kod har förbättrats ytterligare och du som använder det utsatta operativsystemet bör kunna känna dig aningen lugnare när du surfar.

Förbättrad flikfunktion

Om du har två eller fler flikar öppen och stänger webbläsaren för att vid ett senare tillfälle fortsätta surfa kommer Firefox att återställa dessa flikar åt dig.

Smart funktion för att importera bokmärken och lösenord

Har man använt en webbläsare under en längre tid har man säkerligen en hel hög med bokmärken och en massa sparade lösenord till diverse sidor. Om man skulle byta webbläsare skulle detta medföra ett mindre smärtfritt byte om det inte vore för att man nu mer kan importera alla dina bokmärken, lösenord etc väldigt enkelt med Firefox.

Om du inte redan har Firefox 3 rekomenderar jag att du ger räven en chans! 3:an finns att ladda hem här.

Edit:

Det finns ett väldigt bra klipp på engelska här som visar några av nyheterna i Firefox 3.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]