Hund

Få dina GTK program att smälta in i KDE4

1 Augusti 2008

Häromdagen släpptes den första stabila versionen av KDE4 (4.1 för att vara exakt) och jag var inte sen att prova det. Nya KDE var helt okej, men eftersom jag hela tiden använt mig av GNOME är 99.99% av alla mina program just för GNOME. Och dessa smälter inte in något vidare i KDE miljön, men det går ganska enkelt att ordna detta.

Om du inte redan har provat KDE4 och skulle vilja göra detta lägger du helt enkelt till denna rad i din sources.list fil:

deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-members-kde4/ubuntu hardy main

Filen öppnar du enklast med kommandot:

$ gksudo gedit /etc/apt/sources.list

Efter det lär du uppdatera förråden med kommandot:

$ sudo apt-get update

Sedan kan du installera metapaketet kubuntu-kde4-desktop vilket ger dig KDE4 med alla dess program:

$ sudo apt-get install kubuntu-kde4-desktop

Men om du inte vill installera detta relativt stora metapaket kan du installera paketet kde4-core vilket installerar KDE4 med ett par nödvändiga program som t.ex filhanteraren Dolphin:

$ sudo apt-get install kubuntu-kde4-desktop

För att sedan byta till KDE4 loggar du ut och väljer Options och sedan Select session, välj KDE4 och logga sedan in som vanligt.

För att GTK program ska smälta in i KDE miljön behövs paketet gtk-qt-engine-kde4, vilket du installerar med kommandot:

$ sudo apt-get install gtk-qt-engine-kde4

För att ändringarna ska börja gälla lär du logga ut och in en gång, öppna sedan System Settings och välj Apperance följt av GTK Styles and Fonts. Välj Use my KDE style in GTK applications och till sist verkställer du ändringarna. Nu lär du sedan loggat ut och in ännu en gång kommer ändringarna att aktiveras.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]