Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
21 December 2011

Jag kan äntligen kontrollera Rhythmbox via terminalen

Tråkigt nog är jag lite låst till Rhythmbox, eftersom jag har dragit på mig en gedigen samling musik genom åren, har även mitt krav på musikspelare vuxit. Jag behöver bland annat en biblioteksfunktion, smarta spellistor och att kunna synka min Android-telefon för att nämna några krav.

Som det har sett ut nu har jag varit tvungen att öppna Rhythmbox (Vilket jag har på en annan tag) varje gång jag skulle byta låt osv. Men av en ren händelse hittade jag paketet rhythmbox-client-git i AUR. Med det paketet kan jag styra Rhythmbox via terminalen och därmed kunna konfiguera tangentbordsgenvägar i wmfs. Så nu kan jag äntligen använda mina mediaknappar direkt på tangentbordet för att spela, pausa och byta låt. Samt att jag kan spotta ut vilken låt som spelas via Conky. :)

Etiketter: Rhythmbox

Återkoppling

Min blogg saknar för tillfället ett kommentarssystem, om du vill lämna återkoppling, diskutera och/eller har några frågor går det bra att göra det via e-post, XMPP, IRC, Matrix och Mastodon.