Hund

Jag kan äntligen kontrollera Rhythmbox via terminalen

Onsdag, 21 December 2011

Tråkigt nog är jag lite låst till Rhythmbox, eftersom jag har dragit på mig en gedigen samling musik genom åren, har även mitt krav på musikspelare vuxit. Jag behöver bland annat en biblioteksfunktion, smarta spellistor och att kunna synka min Android-telefon för att nämna några krav.

Som det har sett ut nu har jag varit tvungen att öppna Rhythmbox (Vilket jag har på en annan tag) varje gång jag skulle byta låt osv. Men av en ren händelse hittade jag paketet rhythmbox-client-git i AUR. Med det paketet kan jag styra Rhythmbox via terminalen och därmed kunna konfiguera kortkommandon i wmfs. Så nu kan jag äntligen använda mina mediaknappar direkt på tangentbordet för att spela, pausa och byta låt. Samt att jag kan spotta ut vilken låt som spelas via Conky. :)

Meta

Återkoppling

Om du vill kommentera inlägget, går det bra att göra via e-post, XMPP eller via IRC.