Hund

Använd Dropbox via terminalen

20 Oktober 2014

Jag valde för länge sedan att avinstallera Dropbox officiella program av den enkla anledningen att jag kände att det inte är värt att ha en process i bakgrunden som äter drygt 200MB bara för att det ska vara bekvämt att ladda upp filer till Dropbox. Då kunde jag lika gärna göra mig besväret att använda deras webbgränssnitt istället.

Men igår när jag skulle sova slog det mig att det vore rätt smidigt att kunna använda Dropbox via terminalen. Morgonen därpå googlade jag lite och hittade ett BASH-script vid namn Dropbox Uploader.

Dropbox Uploader är open source och 100% säkert! Nåja, saker och ting är väl aldrig säkrare än vad du gör det. Dock använder scriptet inte dina användaruppgifter utan av Dropbox egna API för autentisering. Hur scriptet fungerar mer i detalj kan du läsa om på hans Github-sida.

Scriptet är väldigt enkelt att använda med logiska kommandon:

./dropbox_uploader.sh <Kommando> [Parametrar]

Ett sista tips är att du enkelt kan använda scriptet med ett “custom action” i Thunar, dvs att du högerklickar på en fil och väljer att ladda upp den till Dropbox.

dropbox_uploader upload %n %n

Eller hur du nu vill ha det. :)

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]