Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
3 Augusti 2015

Taskwarrior - En löjligt avancerad todo-manager

Finns det något bra kompakt ord för ‘todo manager’ på svenska? Nåja. Jag var på jakt efter en todo-manager till datorn då jag känner att jag vill avveckla mitt beroende av min telefon. Det är dock lättare sagt än gjort att försöka hitta något i djungeln av alternativ, så jag hörde mig för på Reddit och blev tipsad om det textbaserade programmet Taskwarrior som genast fångade mitt intresse.

Nu är inte mina krav på en todo-manager jättehöga och många till antalet, men dom jag har är väldigt viktiga. En av dessa är att kunna ha återkommande saker, som t.ex. att tvätta. Taskwarrior klarar det och femtioelva andra miljarder saker galant.

taskwarrior

För att få en hum om vad Taskwarrior klarar rekomenderar jag att kika på deras sida med exempel på vad man kan göra. Deras dokumentation är också riktigt bra.

Taskwarrior finns i både Arch och Ubuntus repo med det något förvirrande namnet “task”. Varför det heter task och inte taskwarrior har jag ingen aning om.

Etiketter: Taskwarrior | Att-göra | Program & Verktyg

Återkoppling

Min blogg saknar för tillfället ett kommentarssystem, om du vill lämna återkoppling, diskutera och/eller har några frågor går det bra att göra det via e-post, XMPP, IRC, Matrix och Mastodon.