Hund

Mitt Tangentbord – Mitt nya Filco Majestouch 2

6 Juni 2016

Då var det äntligen dags för ett nytt tangentbord! Efter mycket letande, forskning och velande bestämde jag mig för att slå till på Filco Majestouch 2.

Mitt nya tangentbord

Som bilden avslöjar är det tenkeyless-modellen. Eftersom jag sällan om aldrig använder Numpad-delen skippar jag den gärna till förmån för ett mindre och snyggare tangentbord. :)

Och i tangentbordsvärlden kan Filcos tangentbord jämföras lite med Svenssonlivet och Volvo. Filco är ett lite dyrare, stilrent och anonymt tangentbord som andas kvalité. Och det är inte på något vis “styleat” med vare sig några extrafunktioner eller någon typ av belysning som idag är väldigt populärt.

Jag fyndande mitt tangentbord, handledsstödet och blanka SuperKey-keycaps hos Keyboard Company för drygt 2263 kr. En summa som kanske får icketangentbordsnörden att sätta kaffet i halsen, men för oss mech-entusiaster är det alla gånger värt det.

Sist men inte minst vill jag berömma Keyboard Company för deras anmärkningsvärda service. Jag var som sagt ute efter TKL-modellen med röda Cherry MX-brytare, men oturligt nog fanns bara Ninja-modellen på lager och det skulle dessutom dröja innan vanliga modellen skulle komma in fick jag besked om när jag pratade med butiken. Ninja-modellen har trycket på framsidan av tangenterna och inte på ovansidan som vanliga tangentbord, därav namnet. Men de erbjöd sig att själva byta ut tangenterna så att jag fick precis det jag ville ha. Det om något är service tycker jag.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]