Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
16 Juli 2016

Taskwarrior - En avancerad todo-manager

Att hitta den rätta todo-managern som passar just dig, kan vara lika lätt som att hitta en nål i en höstack med bakbundna händer. Jag vet inte hur många program jag testade innan jag hittade Taskwarrior som jag fångade min uppmärksamhet.

Vid första anblick tyckte jag att Taskwarrior verkade lite overkill för mig, men jag lärde mig snabbt att programmet skalar bra efter ditt behov. Taskwarrior passar därför både dig som bara vill hålla koll på när du ska vattna blommorna och dig som har krav på mer avancerade funktioner som att kunna hålla koll på olika projekt med t.ex. delmål och deadlines.

Med mina exempel i bilden ovan har jag typ bara skrapat lite på ytan av vad man kan göra. Om Taskwarrior verkar intressant rekommenderar jag absolut att du skummar igenom deras dokumentation.

Taskwarrior finns både i Arch Linux och Ubuntus förråd med det något förvirrande namnet task. Varför det heter task och inte taskwarrior har jag inte en blekaste aning om? Lämna gärna en kommentar om du vet varför.

Etiketter: Taskwarrior | Todo-manager | Terminalen | CLI

Återkoppling

Min blogg saknar för tillfället ett kommentarssystem, om du vill lämna återkoppling, diskutera och/eller har några frågor går det bra att göra det via e-post, XMPP, IRC, Matrix och Mastodon.