Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
4 Augusti 2017

Mitt skrivbord - Augusti 2017

Mitt senaste skärmskott var med Gentoo och mellan det och det här körde jag ett tag med Arch Linux, men som till synes har jag nu gått över till Funtoo.

Gentoo är en mycket trevlig distro, men den saknar lite personlighet och är lite stel. Arch är också en trevlig distro, speciellt med AUR. Men jag stör mig bara mer och mer på Systemd, som försöker vara och göra allt - vilket går emot hela min filosofi med Linux som ett modulärt system. Och även om AUR är bekvämt, tycker jag att Emerge väger tyngre i slutändan.

Funtoo känns iallafall fräscht och roligt! Det gick snabbt och enkelt att komma igång med det och det var roligt att leka med USE-flaggorna och OpenRC igen. :) Den här gången känns det som att jag hittat något som faktiskt kan ersätta Arch Linux.

Etiketter: Mitt skrivbord | Hund

Återkoppling

Min blogg saknar för tillfället ett kommentarssystem, om du vill lämna återkoppling, diskutera och/eller har några frågor går det bra att göra det via e-post, XMPP, IRC, Matrix och Mastodon.