Hund

Kom igång med stavningskontrollen i WeeChat

3 September 2017

Eftersom att jag använder WeeChat till både IRC och Jabber (via Bitlbee) blir det en del skrivande. Och något som jag tänkt ordna i flera år är just rättstavning. Igår ordnade jag det - äntligen. Ibland är man bara korkat lat. :|

Börja med att dubbelkolla så att du har paketet aspell installerat. Du behöver även installera de språk du vill ha rättstavning för, exempelvis aspell-en och aspell-sv för engelska och svenska.

Sedan är det bara att aktivera tillägget i WeeChat med kommandot /plugin load aspell. Du kan sedan lista alla tillgängliga inställningar med kommandot /set aspell* eller läsa mer om dem på deras hemsida, men det går också bra att använda sig av scriptet iset.pl.

För att få förslag på ord som bilden ovan visar behöver du ändra aspell.check.sugestions till önskat värde och även lägga till [aspell_sugest] i din statusrad (weechat.bar.status.items). Jag har följande widgets i min statusrad:

[buffer_number],[buffer_name],[buffer_modes],[lag],[aspell_suggest]

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]