Hund

Streamlink-curses - Ett Ncurses-frontend till Streamlink

26 December 2017

Ett av mina favoritklienter till Twitch var Livestreamer-curses, vilket var ett Ncurses-frontend till Streamlink. Dock har båda projekten sedan länge varit nedlagda, Livestreamer forkades dock under namnet Streamlink vilket jag skrev om här, men mitt älskade frontend till Livestreamer forkades aldrig och jag fick byta till Twitchy - vilket är en bra CLI-klient för Twitch - men som är begränsad till just Twitch och är bara ett CLI och inte ett TUI.

Anledningen till att jag gillade Livestreamer-curses var att det var ett interaktivt frontend till Streamlink, där kunde jag hålla koll på vilka som var online på både Twitch, YouTube Live och andra tjänster som Livestreamer hade stöd för. Och var X minut uppdaterades kanalerna, något som Twitchy inte kan då det bara är ett CLI, för där behöver du manuellt kolla vilka som är online.

Men till min stora glädje har RadicalEd360 på GitHub forkat Livestreamer-curses under namnet Streamlink-curses!

Projektet är i skrivande stund väldigt nytt och det är inte så mycket som hänt ännu, mer än det viktigaste; att den använder Streamlink som backend. Men han har också fixat så att kanaler som hostar en annan kanal visas som offline just nu, vilket blev ett problem när Twitch uppdaterade sitt API förut. Stöd för att på ett smidigt sätt kunna visa hostade kanaler för sig är en funktion som han planerar att implementera senare.

Och förhoppningsvis får vi se andra nyheter i framtiden! Men just nu har vi i alla fall ett fungerande frontend till Streamlink. :)

Installation

Börja med att installera streamlink och git om du inte redan har det. Om du har Arch Linux finns Streamlink tillgängligt via de officiella förråden, men om du använder Ubuntu eller något annan distro som inte har det tillgängligt kan du installera det via Pythons pakethanterare pip:

# pip install streamlink

Ladda sedan hem källkoden för Streamlink-curses:

$ git clone https://github.com/RadicalEd360/streamlink-curses

Ställ dig i mappen och installera programmet:

$ cd streamlink-curses
# python3 setup.py install

Du kan sedan starta programmet med kommandot streamlink-curses.

Konfiguration

Det finns just ingen dokumentation ännu, men om man hoppar till Livestreamer-curses finns en exempelfil för vilka inställningar som finns tillgängliga.

Konfigurationsfilen heter streamlink-cursesrc och du sparar den till mappen $CONFIG, vilket som standard är mappen .config i din hemmapp. Min konfiguration är ganska lätt och innehåller bara det viktigaste:

DEFAULT_RESOLUTION = 'Best'
CHECK_ONLINE_ON_START = True
CHECK_ONLINE_INTERVAL = 60

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]