Avatar
Linux, textfiler & minimalism

Om Hund

Det här är en blogg som till största del handlar om mitt intresse för Linux, öppen källkod och textbaserade gränssnitt. Men du kan också räkna med att få se några inlägg som berör lite vad som helst som minimalism, te och livet i allmänhet. :)

Min blogg är väldigt gammal. Min blogg skapades år 2006, vilket gör det äldsta inlägget cirka 13 år gammalt. Äldre inlägg kan därför innehålla utdaterad information, vara inkonsekvent skrivet i jämförelse med nyare inlägg över tid och även kvalitén kan svikta lite. :)

Mina värderingar och åsikter har även förändrats och mognats över åren, men jag har valt att ha kvar allting ändå. Ha gärna detta i åtanke om du råkar läsa ett äldre inlägg. :)

Min blogg består till 100% av statisk HTML-kod. Den är också helt fri från JavaScript och kakor. Den drivs med den statiska sidgeneratorn Jekyll och huseras hos Linux.pizza. Ett projekt som delar mina värderingar kring Linux, öppen källkod och godhet mot andra.

När jag började med min blogg för 13 skapade jag den på Googles bloggplattform Blogger för att något år senare migrera min blogg till WordPress.com. Genom åren har den sedan hoppat runt på ett par olika ställen för att 2006 slutligen ha konverterats till Jekyll.

$_ whoami

Hej! Det är jag som är “Hund”. Jag är en väldigt entusiastisk Linuxanvändare som har ett brett intresse för mycket i livet, även om jag utöver GNU+Linux faktiskt har ett ganska litet tekniskt intresse. Mitt hem består av förhållandevis lite och gammal teknik. Och till skillnad från många andra köpte jag min första dator ganska sent i livet, inte långt före jag började med GNU+Linux faktiskt. :)

Jag förespråkar helhjärtat fri och öppen mjukvara, UNIX-filosofin, KISS-principen och även det något mer okända “worse is better“-konceptet. Jag anser att de är förnuftiga och hälsosamma förhållningssätt till såväl minimalistiskt och modulär mjukvara som till livet själv. Dock är jag ingen extremist och jag förstår att man ibland behöver göra kompromisser när det kommer till proprietär mjukvara.

Jag började med Linux i slutet av 2006 när en kompis gav mig en tryckt skiva med Ubuntu 6.06. Jag fastnade snabbt för Ubuntu och allt ögongodis det bjöd på. Det tog inte lång tid innan jag hade lyckats blivit involverad i den svenska Ubuntu-gemenskapen. Ett engagemang som några år senare resulterade i ett Ubuntu Membership. Jag har genom åren varit involverad i diverse olika projekt som berör öppen källkod och Linux, varvid mitt senaste påhitt är Linuxkompis.

Länkar