På den här hemsidan hittar du mitt ‘personliga’ innehåll, vilket till stor del handlar om—men som inte är exklusivt till—Linux, fri mjukvara, oformaterad text, minimalism och långsam teknik.

Om Hund

Jag är en introvert och en kreativ person med ett stort intresse för minimalism, hållbart leverne, långsam teknik och {etisk,fri} mjukvara.

På min dator hittar man operativsystemet Arch Linux med fönsterhanteraren i3. Merparten av mina program är Vi-liknande och textbaserade. Jag föredrar visuellt enkla program som inte distraherar mig och som låter mig jobba effektivt med tangentbordet.

Mitt första Linux-baserade operativsystem var Ubuntu 6.06. Jag använde Ubuntu på skrivbordet i drygt fyra år och var väldigt engaread med gemenskapen, vilket också resulterade i att jag 2009 fick ett Ubuntu membership. Efter det spenderade jag 7 år med Arch Linux, sedan 4 år med Gentoo och i december 2021 gick tillbaka till Arch Linux igen på grund utav begränsad tid vid datorn.

Mitt liv utanför min dator är förhållandevis nedkopplat och enkelt, med en filosofi som strävar efter att leva hållbart och eftertänksamt. Utöver min dator, min TV och min mobiltelefon äger jag inga teknikprylar.

När jag inte är vid min dator är jag vanligtvis upptagen med att skapa, löpa, baka och att utforska naturen.

Min hemsida

Min hemsida finns hos GleSYS, som använder sig av grön och hållbar energi. Jag har skapat min hemsida med den statiska sidgeneratorn Jekyll och min favorittextredigerare Neovim.

Jag har försökt att skapa min hemsida med tillgänglighet i åtanke, om du hittar några brister gällande det (eller något annat) är du mer än välkommen att lämna dina synpunkter.


Sidan “Om” uppdaterades senast den: 2021-12-14.