Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
15 Augusti 2015

Visa dagens namnsdag i terminalen och Conky

Att visa dagens namnsdag via terminalen är väldigt enkelt ordnat med hjälp av den textbaserade webbläsaren w3m och verktyget sed.

Etiketter: Namnsdagar | Conky | w3m | Terminalen
14 Augusti 2015

Hur du enkelt byter teman i i3

Fönsterhanteraren i3 har som så många andra fönsterhanterare stöd för teman. Stödet är också väl implementerat och du behöver inte sitta och byta ut färgkoder i din konfiguration för att testa nya färger.

Etiketter: i3 | Teman
3 Augusti 2015

Taskwarrior - En löjligt avancerad todo-manager

Finns det något bra kompakt ord för ‘todo manager’ på svenska? Nåja. Jag var på jakt efter en todo-manager till datorn då jag känner att jag vill avveckla mitt beroende av min telefon. Det är dock lättare sagt än gjort att försöka hitta något i djungeln av alternativ, så jag hörde mig för på Reddit och blev tipsad om det textbaserade programmet Taskwarrior som genast fångade mitt intresse.

28 Juli 2015

Undvik att ett kommando sparas i historiken för zsh

Ibland händer det att jag gör saker i terminalen som jag av säkerhetsskäl inte vill loggas till historiken. Som tur är går det att lösa väldigt enkelt.

Etiketter: Zsh | Skalet
23 Juli 2015

Maximera fönster på riktigt med wmctrl

Jag använder fönsterhanteraren i3 på heltid, vilket är till utseendet en väldigt avskalad och minimalistiskt fönsterhanterare. Avsaknaden av grafiskt lull-lull brukar brukar gör att jag ibland brukar testa någon klassisk skrivbordsmiljö som Xfce så att jag kan få gotta mig i lite ögongodis.

Etiketter: wmctrl | Xfwm
17 Juli 2015

TwitchNotifier - Få en notifikation när dom du följer går online

Twitch kan ju skicka ut ett mail till dig när någon av dom du följer går online. Men om du som mig följer ett gäng aktiva streamare kan det i längden bli lite drygt med alla mail som i tid och otid ramlar in titt som tätt. Lösningen? TwitchNotifier!

17 Juli 2015

Få en notifikation när dom du följer på Twitch går online med TwitchNotifier

Twitch kan ju meddela dig via ett e-postmeddelande när någon av dom du följer går online. Men om du som mig följer ett gäng aktiva streamers kan det i längden bli lite drygt med alla e-postmeddelanden som i tid och otid trillar in i inkorgen.

Etikett: Twitch
9 Juli 2015

Dunst - En lättviktig notifikationsdaemon

Dunst är ett lättviktigt alternativ till dagens något tunga notifikationsdaemoner som kommer med en hel del beroenden om du inte har en skrivbordsmiljö.

Etiketter: Dunst | Notifikationer
7 Juli 2015

Livestreamer-curses - Ett smidigt TUI till Livestreamer

Häromdagen bloggade jag om livestreamer [Länk]. Vilket är ett textbaserat program för att kolla på livesändningar från bland annat Twitch. Den enda nackdelen med Livestreamer är att om man följer en hel hög med folk kan det bli jobbigt att hålla ordning på vilka du följer och när dom är online. Fear not! Livestreamer-curses är här och räddar dagen.

30 Juni 2015

Hantera arkiv enkelt i terminalen med atool

Att hålla ordning på alla kommandon och flaggor för hur du hanterare arkiv i terminalen känns oftast överväldigande och omöjligt. Det är till och med så att xkcd har en (rolig) strip om det [Länk].

Etikett: atool