Avatar
Linux, textfiler & minimalism
20 Maj 2009

Philips Ubuntu-förråd

Vet inte varför jag inte bloggat om detta tidigare men bätte sent än aldrig antar jag. Philip är en hängiven ubuntuanvändare som bl.a bidrar med ett eget förråd som håller sig uppdaterat med en del gott och blandat. Man hittar bl.a fräscha versioner av Amarok, NVIDIA och VLC.

Etikett: Ubuntu
18 Maj 2009

Aktivera Ctrl + Alt + BackSpace i Ubuntu 9.04

Förut kunde man redigera själva xorg.conf filen för att få det att fungera, vilket kanske inte är helt enkelt om man är ny med Ubuntu. Nu ramlade jag över en väldigt enkel lösning.

Etikett: Ubuntu
15 Maj 2009

Rapid Photo Downloader

Rapid Photo Downloader är ett program skrivet av fotografen Damon Lynch för både  professionella och amatörfotografer. Tanken enligt honom själv är att det ska vara det bästa (Vem tänker inte så om det man gör f.ö.?) programet för att föra över bilder från kameran till datorn. Och självklart finns det under licensen GNU GPL.

11 Maj 2009

Ubuntu One - Synka, lagra och dela filer enkelt

Ubuntu One är en dagsfärsk tjänst som erbjuder lagringsutrymme online för att enkelt kunna synka och dela filer med sig själv och vänner. Tjänsten är den samma som Dropbox, fast Ubuntu One är som namnet avslöjar endast för Ubuntu. Det krävs att man har en invite och det kan man önska på hemsidan. Har du konto på Launchpad har du automatiskt ett konto på Ubuntu One.

14 April 2009

Cooliris nu tillgängligt för Linux

Cooliris är en ‘fullskärms 3D vägg’ som via ett snyggt interface kan visa bilder och video, både lokalt och från webben på t.ex Facebook och Google. Det rör sig om ett tillägg till Firefox alltså, det väger 6MB och hämtas här, klicka här om du har 64-bit versionen.

Etiketter: Cooliris | Firefox
10 April 2009

Installera Adobe Flash på 64-bit versionen av Ubuntu

Jag har nu kommit på hur man installerar Adobe Flash på 64-bit versionen av Ubuntu. Efter en del testande kom jag fram till något väldigt enkelt som gjorde att jag numer har native stöd för Flash i min 64-bit installation av Ubuntu och det fungerar väldigt bra för mig!

Etikett: Flash Player