Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
6 Oktober 2008

OnTV - TV-tablå i panelen

OnTV är en liten smidig s.k GNOME Applet som visar TV-tablån i panelen.

Etikett: GNOME
5 Oktober 2008

Nya Odus

Ni som trodde att Odus var dött hade nästan rätt.. Det har legat på is ett tag, men på senare tid har vi klurat lite. Vi har kommit fram till en del saker och vi kommer sinom tid att presentera en helt ny version av Odus med en helt ny hemsida, ett helt nytt forum och lite andra nyheter.

Etiketter: Odus | Hund
5 Oktober 2008

Google släpper eget förråd till Linux

Google har nu kommit med ett eget förråd till några av de större linuxdistributionerna, vilket medför en stor fördel om man vill hålla sig uppdaterad med nya fräscha versioner av deras mjukvara. Just nu är förrådet ganska tomt, för tillfället finns bara Google Desktop 1.2 och Picasa 2.7 men mer är att vänta.

Etiketter: Ubuntu | Google
17 September 2008

Nyare program med Ubuntu backports förråden

Ubuntu släpper som bekant en ny version av Ubuntu var 6:e månad, varje version av alla paket är håller sig under denna perioden för varje release. T.ex om en version av Ubuntu skeppas med OpenOffice 2.0.* kommer bara version 2.0.* att finnas tillgänglig under dessa 6 månader även om en OpenOffice släpper en nyare version. Säkerhetsuppdateringar och dyligt kommer självklart att släppas ändå.

Etikett: Ubuntu
16 September 2008

Ladda upp bilder till Imageshack via terminalen med Photo Uploader

Photo Uploader är ett smidigt textbaserat litet program som låter dig ladda upp bilder till ett fåtal utvalda sidor som hostar dina bilder gratis.

Etiketter: Imageshack | Photo Uploader
16 September 2008

Installera nya VLC 0.9.2

VLC Media Player kom häromdagen med en ny version. Några av nyheterna är att VLC numer använder sig av Qt4 ist för GTK som innan. Andra nyheter är t.ex stöd för albumomslag och stöd för ännu mer filtyper. Mer info finns att läsa på deras wiki.

Etikett: VLC Media Player
15 September 2008

Kom igåg med Pidgin-Webkit

Med Pidgin-Webkit kan man få konversationerna i Pidgin att likna den äldre stilen i Adium. Det finns ingen stabil version ännu så det är inget att rekomendera för den som inte gillar experimentiella saker. :)

Etiketter: Pidgin | Program & Verktyg
15 September 2008

5000 visningar på min blogg

Ikväll har min blogg kommit över 5000 visningar sedan den 6:e maj i år. Jag är väldigt stolt över det, jag hade inte alls kunnat förvänta mig detta resultatet. :)

Etikett: Hund
4 September 2008

Wintendo

Etiketter: Bakgrundsbilder | Kreativt
3 September 2008

Ubuntulite - En lätt version av Ubuntu

Ubuntulite är en version av Ubuntu som använder sig skrivbordsmiljön LXDE (Lightweight X11 Desktop Environment). LXDE består av olika helt fristående delar, som fönsterhanterare använder man sig av Openbox, filhanteraren PCManFM som även hanterar skrivbordet. panelen heter Lxpane, mer om det senare.

Etiketter: Ubuntu | Ubuntulite