Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
19 Juni 2008

Förläng batteritiden på din laptop med Powertop

Powertop är en applikation som Intel ligger bakom. Det fungerar på det viset att man kan stänga av vissa enheter på laptopen och på så vis förlänga batteritiden.
För att installera:

18 Juni 2008

Firefox 3 - Vad är nytt?

Det finns ca 15.000 förbättringar i 3:an, jag kommer av uppenbarliga anledningar inte lista alla. Jag hoppas att nedanstående utvalda nyheter kan övertyga dig till ett byte om du inte redan använder Firefox. För vem vill egentligen använda t.ex Internet Explorer som ligger ca 2 år efter i utvecklingen av standarder? Men var lugn, jag kommer inte bemöda mig att göra någon jämförelse med Internet Explorer då den inte ens är värd att nämnas. ;)

Etikett: Firefox
17 Juni 2008

Byta ut ikonerna för Jabber i Pidgin

Jag har länge stört mig på dom nya ikonerna för Jabber i Pidgin. Dom nya ikonerna är XMPP’s logga, men jag gillar Jabber-ikonerna som finns med i äldre versioner av Pidgin mer då dom inte smälter in så bra bland MSNP’s ikoner.

Etiketter: Pidgin | Teman
17 Juni 2008

Aktivera stöd för MSNP14 i Pidgin

Med MSNP14 aktiverat i Pidgin får man stöd för bl.a personliga meddelanden och s.k offlinemeddelanden.

Etiketter: Pidgin | MSN Messenger | MSNP
16 Juni 2008

Komma igång med LightScribe i Ubuntu

Jag kommer här visa hur man kommer igång med LightScribe Simple Labeler och LaCie LightScribe Labeler.

Etiketter: Ubuntu | LightScribe
8 Juni 2008

Leotard

Etikett: Teman
3 Juni 2008

ASCII-läsare för Ubuntu

Något som är eftertraktat av användarna är en riktig ASCII-läsare. Jag har nu lyckats hitta på en som åtminstonde kan visa ASCII-filer och som passar bra för Ubuntu’s miljö (GTK+). Den har det enormt påhittitiga namnet NFO View och du kan ladda hem programmet på deras hemsida.

Etiketter: ASCII | Program & Verktyg
3 Juni 2008

Ändra utseende på KDE program i Ubuntu

Som standard är KDE program i Ubuntu inte vidare snyggt. Tyvärr är jag fast med ett program som är skriven i QT-miljön och det är VirtualBox. Jag som är smått utseendefixerad har irriterat mig väldigt mycket på hur fult det programmet är i Ubuntu. Just därför tog jag mig tiden att undersöka hur man kan ge programmet en liten ansiktslyftning till det bättre.

Etiketter: Ubuntu | Kcontrol | GNOME | GTK | KDE | QT
2 Juni 2008

Skapa en lista över installerade paket för att sedan kunna återinstallera dessa

Själv är jag inte mycket för backuper av hela systempartitionen, jag brukar nöja mig med att spara alla inställningar etc för alla program jag använder mig av. Nackdelen med detta är ju att installera alla program vid en nyinstallation. Detta går dock att lösa väldigt enkelt med Ubuntu’s pakethanterare.

1 Juni 2008

Aktivera den avancerade dialogen för rättigheter i Nautilus

Om man inte gillar det enkla upplägget med rättigheterna i Nautilus kan man ändra dialogen till ett mer avancerat läge där man har en bättre översikt.

Etiketter: GNOME | Nautilus