Avatar
Linux, textfiler & minimalism
27 Februari 2018

Använd din $EDITOR i WeeChat

Det finns ett plugin till WeeChat vid namn edit-weechat som låter dig använda din $EDITOR för att manipulera text, vilket jag finner händigt att ha när man bland annat vill använda sig av radbrytning för större texter och den lite mer sofistikerade rättstavningen som jag har tillgänglig via Vim.

Etiketter: WeeChat | Plugins | Vim
7 Februari 2018

Min Samba-utdelning började monteras som root-användaren

För några dagar sedan började min Samba-utdelning på min skrivbordsdator att monteras som root-användaren. Jag hade inte petat på någon konfiguration och inget av paketen cifs-utils och samba har nyligen uppdaterats. Jag vet fortfarande inte vad som har ändrats, men jag hittade tillslut en lösning på problemet.

Etiketter: Samba | Arch Linux
11 Januari 2018

Mitt tangentbord - Januari 2018

Jag insåg idag att jag aldrig gjorde något inlägg om det tangentbord jag byggde i januari. Det var mitt andra tangentbord som jag byggt själv och tanken var att försöka nå vad man populärt kallar “end game”.

Etiketter: Tangentbord | Hund
26 December 2017

Streamlink-curses - Ett Ncurses-frontend till Streamlink

Ett av mina favoritklienter till Twitch var Livestreamer-curses, vilket var ett Ncurses-frontend till Streamlink. Dock har båda projekten sedan länge varit nedlagda, Livestreamer forkades dock under namnet Streamlink vilket jag skrev om här, men mitt älskade frontend till Livestreamer forkades aldrig och jag fick byta till Twitchy - vilket är en bra CLI-klient för Twitch - men som är begränsad till just Twitch och är bara ett CLI och inte ett TUI.

22 December 2017

RSSTail - En RSS-läsare för terminalen

RSSTail är typ en RSS-läsare för terminalen. Med “typ” menar jag att det är en RSS-läsare, men kanske inte i stil med Newsboat. Idén med RSSTail är att man kan printa ett RSS-flöde direkt i terminalen och med den oformaterade texten kan man i sin tur göra något roligt med.

Etiketter: RSSTail | RSS | Terminalen