Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
21 Februari 2020

Ytp - En liten och nätt textbaserad YouTube-klient

Jag har länge använt youtube-viewer som min textbaserade klient för den annars webbaserade videotjänsten YouTube. Det är en klient som kommer paketerad med så gott som alla funktioner man kan förvänta sig av en klient för YouTube.

Etiketter: ytp | YouTube | Program | Bash
18 Februari 2020

Hur du kommer igång med Conversations på Android

Om man vill använda XMPP på Android finns det flera klienter att välja mellan, men den som jag uteslutande rekommenderar är Conversations.

Etiketter: Conversations | Android | XMPP | F-Droid
17 Februari 2020

Hur man använder sig av variabler i Newsboat

När jag datorbantade häromdagen innebar det också att jag behövde se över mina rutiner för hur jag tittar på video i soffan. Förut hade jag en egen dator till min TV, men med en dator kvar får den också agera mediadator.

Etikett: Newsboat
14 Februari 2020

Hur man ändrar färg på citerad text i WeeChat

Det går att göra väldigt mycket med WeeChat, mer än vad kanske de flesta känner till och jag har länge tänkt mig att jag ska skriva ett omfattande inlägg om WeeChat och allt man kan göra med det. Jag tror dock att jag delar upp det i små inlägg som det här istället, jag tänker mig att det kanske blir mer lättsmält.

Etikett: WeeChat
12 Februari 2020

queryman.py låter dig automatiskt återställa privata konversationer i WeeChat

Nu när jag kör WeeChat lokalt på min dator och därmed stänger ner det regelbundet har det varit lite drygt att behöva hoppa till buffern för bitlbee och öppna alla konversationer efter varje gång man startat om WeeChat.

Etikett: WeeChat
11 Februari 2020

Hur man använder colordiff tillsammans med etc-update i Gentoo

Om du använder Gentoo är du säkerligen besvärad av utdatan från etc-update som kan vara svår att tolka när all text har samma färg.

Etikett: Gentoo
5 Februari 2020

Hur man enkelt använder Firefox med temporära profiler

Min sekundära webbläsare är Firefox från projektet Mozilla. Jag använder den till webbsidor där jag vill försöka begränsa den information som man annars ofrivilligt delar med sig av på webben idag. Firefox har ett bra stöd för trevliga tillägg som CanvasBlocker, Decentraleyes, Forget Me Not, Privacy Possum, Temporary Containers, uBlock Origin och uMatrix.

Etiketter: Firefox | Säkerhet | Integritet
4 Februari 2020

Hur man kör scripts i skalet utan att behöva specifiera sökvägen

Om man vill köra ett script (eller någon annan körbar fil) behöver man specifiera hela sökvägen till filen. Detta är inte alltid användarvcänligt, speciellt inte inte om man som jag använder sig av script hela tiden och vill köra scriptet via en programstartare som Rofi och dmenu.

Etiketter: Bash | Skalet
30 Januari 2020

Visa uppskattad återstående tid för pågående installation av paket i Gentoo

genlop är ett verktyg för att hämta diverse information om ebuilds. En av dessa funktioner är att man kan visa en uppskattad återstående tid för det paket som installeras för stunden.

Etiketter: Gentoo | genlop | Verktyg
29 Januari 2020

Datorbantning och omstrukturering av mina maskiner

Jag har så länge jag kan minnas alltid haft två eller tre datorer; min skrivbordsdator, en mediadator (HTPC) och en server. För några år sedan fick dock min fysiska server bli en virtuell server som huserades på min mediadator. Dels för att jag inte behöver en fysisk dator till det ändamålet och dels för att det tar upp utrymme och innebär ekonomiska utgifter att underhålla en fysisk server.

Etiketter: Hund | Minimalism