Avatar
Linux, textfiler & minimalism
14 Juni 2017

Gör ditt Filco Majestouch 2 programmerbart med ny kontroller

För den som känner ett behov av att kunna programmera sitt tangentbord finns två alternativ. En mjukvarubaserad lösning och en hårdvarubaserad lösning. Den mjukvarubaserade lösningen är något som du kan komma igång med på en gång, det är enkelt och helt gratis. Nackdelen är dock att det bara fungerar i den miljö som du satt upp det i och du är ganska begränsad med vad du kan göra. Men det är ett fullgott alternativ om du bara vill skapa något enkelt macro eller kanske binda om Caps Lock till Esc. För det rekommenderar jag xbindkeys i kombination med xdotool och om du använder Windows vet jag att AutoHotkey är ett populärt alternativ som är baserat på öppen källkod.

28 April 2017

Enkel navigation i skalet med autojump

Ett plugin till zsh (finns även till Bash och Fish) som jag underskattade väldigt länge var autojump, vilket är ett plugin som håller koll på vart du varit i filsystemet och som sedan låter dig snabbt hoppa dit.

Etiketter: zsh | Bash | autojump
6 April 2017

Mina nya trådlösa hörlurar - Sony MDR-XB660BT

Ända sedan jag lånade ett par blåtandshörlurar på jobbet har jag varit helt såld på hur underbart det är att slippa den där sladden. Jag vet inte hur många trådade lurar jag avverkat senaste åren genom att bara råka snubbla på sladden och ibland lyckats haka fast sladden någonstans för att sedan rycka av den innan jag märkt att den fastnat.

Etiketter: Hund | Hörlurar | Sony | Bluetooth
20 Februari 2017

Tillökning i familjen - KBParadise V60 med Gateron Red

Det var dags att ersätta mitt i skrivande stund 8 år trådlösa minitangentbord Logitech DiNovo Mini, som jag har använt till mitt mediacenter med Kodi - en lösning som alltid har fungerat bra, om bortser från blåtanden på tangentbordet som alltid har varit medelmåttig och tappat anslutningen helt mer eller mindre regelbundet. Vilket jag senare läst mig till att vara lite av en röd tråd för Logitechs blåtandsprodukter.