Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
24 November 2017

Idag är det Black Friday och det finns faktiskt två bra erbjudanden på två olika tangentbord

Black Friday och alla andra realisationer är oftast bara en massa bluff. De låtsas sänka priserna på varor och folk köper för att de tror de gör en bra affär. Men oftast när man kollar tidigare prishistorik på prisjämförelsetjänsten Prisjakt får man svart på vitt att återförsäljarna nästan alltid ljuger om ordinarie pris så att deras “nya” och “nedsatta” pris ska framstå som förmånligt. Hur det nu är tillåtet?

10 November 2017

Styr mpv via skalet med hjälp av Playerctl och mpv-mpris

Något som jag saknat är att kunna styra mediaspelaren mpv via tangentbordet - utan att mpv har fokus. Något som nu är möjligt när jag häromdagen ramlade över pluginet mpv-mpris.

Etiketter: mpv | Playerctl | MPRIS
2 November 2017

vitetris - Tetris i terminalen

vitetris är ett gammalt spel och senaste versionen är i skrivande stund över 8 år gammal. Men den här klonen är fortfarande min favorit, dels för att det är en terminalbaserad version och dels för att den fungerar precis så som man förväntar sig att ett Tetris-spel ska göra.

Etiketter: Tetris | Spel | Terminalen
21 Oktober 2017

Volymnotifikationer med Dunst och Dunstify

Eftersom att jag nu kör utan panel behövde jag ett alternativt sätt att se volymen när jag justerar den. Jag kollade runt lite på webben och hittade ett script som jag gillade. Jag gjorde om det lite efter mitt tycke och så att det även fungerar med Alsa. Jag tillhör ju de som vägrar PulseAudio. :)

Etiketter: Dunst | Dunstify | Notifikationer
20 Oktober 2017

Visa och öppna Twitch-streams med Rofi

Jag roade mig idag med att ordna ett litet script som kan visa och öppna Twitch-streams med Rofi.

20 Oktober 2017

Mitt skrivbord - Oktober 2017

Etikett: Mitt skrivbord
19 Oktober 2017

Distraktionsfritt skrivande i Vim med Goyo

Idag hittade jag ett trevligt litet plugin till Vim som hjälper dig att göra ditt skrivande i Vim mer distraktionsfritt.

Etikett: Vim
11 Oktober 2017

Prenumenera på YouTube-kanaler via RSS

Det går faktiskt att prenumerera på YouTube-kanaler via RSS. Det innebär att du inte behöver ett Google-konto för att enkelt kunna följa olika kanaler och du kan vara helt anonym. Det finns ju också andra fördelar med att kunna nyttja en RSS-läsare, exempelvis enklare översikt, filterregler och arkiv - allt på dina vilkor.

Etiketter: YouTube | RSS | Newsbeuter
6 Oktober 2017

Kom igång med GNU Social i Bitlbee

Det var inte helt givet hur man kom igång med GNU Social i Bitlbee, så jag tänkte att en liten guide kan vara på sin plats.

Etiketter: Bitlbee | GNU Social | Quitter
5 Oktober 2017

Effektivare radhoppning i Vim med relativenumber

Jag har varit en nöjd användare av Vim i flera år och jag känner mig tillräckligt bekväm med Vim för att andra alternativ ska kännas som en klar nedgradering. Men det finns dock en sak som jag alltid känt har varit lite omständligt, och det är att hoppa mellan olika rader.

Etikett: Vim