Hund

ASCII-läsare för Ubuntu

3 Juni 2008

Något som är eftertraktat av användarna är en riktig ASCII-läsare. Jag har nu lyckats hitta på en som åtminstonde kan visa ASCII-filer och som passar bra för Ubuntu’s miljö (GTK+). Den har det enormt påhittitiga namnet NFO View och du kan ladda hem programmet på deras hemsida.

Om du är lika lat som mig orkar du förmodligen inte kompilera och ha dig. Min lösning är enkel: Jag packade upp arkivet och lade allt i mappen ~/.nfoview/. Jag högerklickade sedan på en valfri NFO-fil, valde “Egenskaper / Öppna med”, klickade på “Lägg till” och valde att använda ett eget kommando, här länkade jag till filen /home/johan/.nfoview/bin/nfoview (Om du inte vill att programmet ska heta nfoview i högerklicksmenyn kan du döpa om filen till t.ex NFO View).

Hädanefter kommer alla NFO-filer öppnas med NFO View.

För er som använder Kubuntu och vill ha en renodlad NFO-läsare i QT-miljön finns KnfoViewer.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]