Avatar
Linux, textfiler & minimalism
3 Juni 2008

Ändra utseende på KDE program i Ubuntu

Som standard är KDE program i Ubuntu inte vidare snyggt. Tyvärr är jag fast med ett program som är skriven i QT-miljön och det är VirtualBox. Jag som är smått utseendefixerad har irriterat mig väldigt mycket på hur fult det programmet är i Ubuntu. Just därför tog jag mig tiden att undersöka hur man kan ge programmet en liten ansiktslyftning till det bättre.

Före:

Efter:

Du behöver paketen qtcurve och kcontrol:

sudo apt-get install qtcurve kcontrol

Öppna sedan Kcontol med kommandot:

kcontrol

Under Apperance > Themes finns Fonts. Där kan du börja med att ändra till önskat typsnitt och storlek på texten.

Gå sedan till Style. Där kan du byta till önskat tema. Jag valde temat Klearlooks vilket liknar Clearlooks-temat i Ubuntu.

Ubuntu Kcontrol GNOME GTK KDE QT

Återkoppling

Min blogg består av 100% statisk HTML-kod och saknar därför ett kommentarssystem. Om du vill lämna återkoppling, diskutera eller fråga något går det bra att göra det via e-post, XMPP och Mastodon.