Hund

Städa datorn med BleachBit

5 Januari 2009

Jag ramlade över ett smidigt program vid namn BleachBit. Dess ändamål är att städa gamla filer som t.ex Firefox och Open Office lämnat efter sig och därmed kunna frigöra en del utrymme.

Jag har brukar ha ordning och reda på min dator men efter att ha haft samma partiotion för “home” orrörd i nästan 2 år kan jag tänka mig att det kanske finns en del onödiga filer som ligger och skräpar, vilket det tydligen fanns då jag lyckades frigöra runt 500MB. :)

BleachBit är fortfarande i alphastadiet men bör fungera utan problem. Utvecklaren själv tillhandahåller egna DEB-filer som du finner här.

Direktlänk till nuvarande version:

Ubuntu 8.10: bleachbit_0.2.1-1_all_ubuntu810.deb Ubuntu 8.04: bleachbit_0.2.1-1_all_ubuntu804.deb

När du laddat hem DEB-filen är det bara att dubbelklicka på den för att installera programet, när detta är gjort finner du programmet udner “Applications / Accessories”.

Du bockar sedan för de saker du vill städa. För att förhandsgranska vilka filer som kommer att rensas och för att se den totala mängden som kommer att frigöras klickar du på “Preview”. För att slutligen städa klickar du helt enkelt på knappen “Delete”.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]