Hund

Nya ATI Catalyst 9.1 har bättre stöd för multipla skärmar

7 Februari 2009

Jag har tidigare dragit mig lite för att installera ATI’s drivrutin som finns tillgänglig via deras hemsida då installationen har varit aningen omständig, dock problemfri. Men när jag fick tillbaka mitt grafikkort HD4850 (utbytt pga missljud) bestämde jag mig för att prova den nya drivrutinen 9.1 som släpptes den 29:e januari.

  • Stöd för nya Linuxdistributioner
  • Fullt stöd för OpenGLTM 3.0
  • Hybrid CrossFireTM stöd för Linux
  • Multiview stöd

Det är den sista punkten som gör allting intressant. Jag var inte medveten om det nya och föbättrade stödet för multipla skärmar. Det var efter installationen jag märkte att jag hade bild även på min TV! Detta är helt underbart, äntligen fungerade Tv-Out out of the box för mig med Ubuntu. :)

Installationen är numer helt smärtfri. Man laddar hem drivrutinen från deras hemsida här. När du laddat hem filen högerklickar du på den och väljer “Egenskaper”, under flicken bockar du för så att den blir körbar. Sedan kör du filen via terminalen:

$ sudo sh ./ati-driver-installer-9-1-x86.x86_64.run

Nu är det bara att följa dom enkla instruktionerna för installationen. Det ska bara vara att använda sig av de fördefinierade valen.

När installationen är klar brukar dom rekomendera att man startar om datorn. Jag brukar nöja mig med att starta om det grafiska bara:

Ctrl + Alt + Backsteg

Nu ska förhoppningsvis allting fungera! :)

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]