Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
5 Juni 2009

Google Chrome nu för Linux

Google’s officiella webbläsare Chrome släpptes till Windows förra året, så sent som nu får linuxanvändarna och dom med Mac OS X ta del av denna webbläsare. Det är fortfarande en väldigt experimentiell version som finns ute för att testas.

Om du vill prova denna webbläsare finns det ett par saker att tänka på: Det är en utvecklingsversion, räkna inte med att den är stabil och att allt fungerar. Det finns en del som inte fungerar, t.ex ändra personliga inställningar, skriva ut en webbsida, ändra standardsökleverantören, inte ens YouTube fungerar i skrivande stund.

Jag har testat den och den fungerade bra för mig, något som jag reagerade över var hur snabb den är! Vilket gjorde mig nyfiken att lägga den på testbänken med Peacekeeper, vilket är en tjänst för att testa hur bra webbläsarna presterar.

Här är mina testresultat för att ge en bild hur snabb dom olika webbläsarna är:

Ubuntu 9.10 Karmic Koala (Virtuell maskin med 1GB RAM):

  1. Google Chrome 3.0.183.1 -- 2850p
  2. Firefox 3.0.10 -- 991p

Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope (4GB RAM):

  1. Firefox 3.0.10 -- 918p

Om du vill prova webbläsaren Chrome finns den att ladda hem från deras utvecklingssida här. (Direktlänk: 32-bit och 64-bit)

Etiketter: Chrome | Google | Webbläsare

Återkoppling

Min blogg saknar för tillfället ett kommentarssystem, om du vill lämna återkoppling, diskutera och/eller har några frågor går det bra att göra det via e-post, XMPP, IRC, Matrix och Mastodon.