Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
2 Januari 2011

Min HTPC, Arch Linux och Ubuntu

Jag har som bekant en HTPC som jag köpte för snart 2 år sedan, en Asrock 330HT med en Intel Atom CPU och NVIDIA ION GPU. Med hjälp av grafikkortet köttar XBMC igenom allt du kastar åt den, men eftersom processorn är av modell liten är det för mig väldigt viktigt att systemet är fjäderlätt.

Från början körde jag Ubuntu på den, vilket fungerade bra. Även om installationen var snabb och smärtfri med Ubuntu, så är det väldigt mycket pillande och aningen tidskrävande om man vill skala av installationen. När jag för cirka ett år sedan började använda Arch Linux körde jag även in det på min HTPC, installationen är snabb och smärtfri, vilket även det övriga pillandet är. Jag installerade enbart dom nödvändiga sakerna som X och XBMC etc, skillnaden är märkbar! Vilket Bootchart kan intyga:

Det ska bli intressant och se hur snabbt min HTPC startar när jag köper en ny SSD till min workstation och min HTPC får min gamla Intel X25-V G2 SSD. :)

Etiketter: HTPC | Arch Linux | Ubuntu

Återkoppling

Min blogg saknar för tillfället ett kommentarssystem, om du vill lämna återkoppling, diskutera och/eller har några frågor går det bra att göra det via e-post, XMPP, IRC, Matrix och Mastodon.