Hund

Testade Gentoo Linux häromveckan

2 December 2010

Fick för mig att jag skulle testa Gentoo Linux häromveckan, det är ju alltid kul att prova nya saker. Och jag måste säga att man lätt blir bortskämd med Arch Linux installationsprocess och Ubuntus “peka och klicka”-installation som tar 5 min.

Jag blev lite besviken faktiskt, jag är ingen übernörd och hade faktiskt förväntat mig lite mer utmaning än det jag bjöds på. Installationen tog tid men var inte direkt svår. Men utan deras wiki hade man ju dock varit körd. :)

Jag valde Xfce som skrivbordsmiljö då den är lätt och snabb att komma igång med. Jag hade ingen direkt lust att spendera ett antal timmar till på att konfa en liten förnsterhanterare så att den blev funktionsduglig.

I övrigt finns det väl inte mycket att säga om Gentoo faktiskt, mer än att den är snabb i sig, även om den är tidskrävande och onödigt omständig att konfa och använda. Att behöva kompilera varenda paket var sjukt tidskrävande även på min moderna dator med en Intel E8400 processor.

Jag kan med säkerhet säga att jag aldrig mer kommer att peta på Gentoo iallafall. Nog för att jag är arbetslös, men dygnet har bara 24 timmar och det finns annat som ska hinnas med på dom timmarna.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]