Hund

Jag styr nu belysningen i hemmet med tangentbordet

19 November 2014

Fjärrstyrning av belysningen i hemmet är väl ingen direkt nyhet. Jag har själv gjort det i många år med en klassisk fjärrkontroll, men för några år sedan köpte jag en TellStick Duo och använder sedan dess telefonen som fjärrkontroll. Vilket har fungerat bra, speciellt med Tasker. Men ibland är det inte alltid man har telefonen till hands, dvs jag är för lat för att orka hämta telefonen.

Så idag kom jag mig för att ordna några enkla kortkommandon på min klientdator för att styra Telldus-servern som jag har på min serverdator. Om du har Telldus på samma dator är allting jätteenkelt, men eftersom två datorer var inblandad antog jag att den bästa lösningen var att hitta något program som kunde prata direkt med Telldus Live eller så. När jag undersökte mina alternativ hittade jag ett fåtal alternativ, som tycktes vara något omständliga och krävde dessutom en del paket.

tl;dr

Jag kom då på den enkla lösningen att helt enkelt bara använda SSH för att skicka kommandon till servern. Kan det bli enklare?

ssh hund@foo -t 'tdtool [options]'

Jag använder i3 och i min konfig lade jag till totalt 3 genvägar (On/Off/Film):

bindsym $mod+F1 exec "sh $HOME/Scripts/tdtool-on.sh"

Scriptet tdtool-on.sh:

#!/bin/bash
ssh hund@foo -t 'tdtool --dimlevel 255 --dim Vardagsrummet --dimlevel 204 --dim Fönstret --on Sovrummet --on Köket --on Skrivbordet'

Inte för att skripten behövs, det är bara för att slippa onödigt mycket text i min i3-konfig.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]