Hund

Q4 = Ny telefon för Hund

20 November 2014

Varje år i det fjärde kvartalet köper jag en ny telefon, vanligtvis en ny Nexus. Men två år i rad har det blivit något annat. I år föll valet på en Samsung Galaxy Note 4.

Jag var helt säker på att det skulle bli en Nexus i år, men när första bilderna på Note 4 kom ut blev jag faktiskt lite imponerad av dess fräscha yttre. Sist Samsung imponerade på mig var med deras Galaxy S2. Och när Nexus 6 väl offentliggjordes blev jag onekligen sugen på pjäsen, men kvalitén på skärmen var inte lika bra som den på Note 4 och är det något jag absolut inte prioriterar bort så är det en bra skärm.

Jag fick min Note 4 för en vecka sedan och i det stora hela är jag nöjd med den. Det är dock något ovant att växla mellan AMOLED och LCD, färgerna kan vara något magstark med AMOLED, men den makalösa svärtan väger upp det flera gånger om. Och ljusstyrkan är galet bra! På min gamla LG G2 hade jag drygt 80% ljusstyrka, på den här har jag runt 30%.

När det kommer till Samsungs mjukvara har ju saker och ting absolut mognat till sig sedan jag hade min Galaxy S2. Men det finns lite småsaker jag stör mig på, t.ex. skalar inte vissa appar upp som dom ska och jag kan därför inte köra med en lägre DPI. Japp, jag rootade telefonen samma dag som jag fick den. :) Vid det här laget är jag van med den högre DPIn, men när CyanogenMod kommer till Note 4 kommer jag förmodligen att flasha deras firmware. Därmed inte sagt att jag ogillar stock! Den kommer helt klart med småsaker som man blir imponerad över när man ramlar över dom.

Rent utseendemässigt är jag också belåten, det är inte lika stilrent som vanilla Android. Men Samsung är helt klart med i top 3. Dock installerade jag Nova Launcher samma dag jag fick den, då det är den enda launcher som jag personligen gillar. Och då har jag förmodligen testat alla alternativ som finns.

Jag ger min nya telefon 4 hundkex av 5 möjliga. ;)

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]