Hund

Urgent hints vid nya e-postmeddelanden med Thunderbird

31 March 2015

Om du använder en tiling window manager har du med all säkerhet din e-postklient igång på ett annat workspace än det du sitter på nu. Och om du har nya e-postmeddelanden vet du säkert inte om det, om du nu inte maniskt växlar till ditt workspace med din e-postklient eller om din e-postklient stödjer notifikationer.

Vore det inte bekvämt om en urgent hint aktiverades varje gång du får ett e-postmeddelande? Det går att ordna! Och det är dessutom löjligt enkelt att komma igång med.

Först och främst behöver du paketet python-xlib som finns i dom officiella förråden. Installera sedan tillägget Mailbox Alert.

Mailbox Alert låter dig skapa olika regler för vad som ska hända när du får ett e-postmeddelande. I vårt fall vill vi köra ett skript varje ett nytt e-postmeddelande ramlar in.

#!/usr/bin/python

from Xlib import X, display, Xutil

def find_window(name, w):
for win in w.query_tree().children:
if win.get_wm_class() and win.get_wm_class()[1] == name:
return win

if len(win.query_tree().children) > 0:
a = find_window(name, win)
if a:
return a

def main(disp):
win = find_window("Thunderbird", disp.screen().root)
hints = win.get_wm_hints() or { 'flags': 0 }
hints['flags'] |= Xutil.UrgencyHint

win.set_wm_hints(hints)
disp.flush()

if __name__ == '__main__':
main(display.Display())

Om du högerklickar på ditt e-postkonto hittar du det nya menyalternativet “Mailbox Alert” och där kan du skapa din nya regel med skriptet.

Källa: olis2cent

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]