Hund

Twidere är min nya Twitter-klient på Android

27 April 2015

Twitter är en av dom mest populära sociala tjänsterna som finns, ändå är utbudet obefintligt till både Linux och Android. Hur det ser ut på andra plattformar har jag ingen koll på eftersom jag inte använder dom och inte har något intresse av dom. Är inte avsaknaden av klienter lite konstigt? Eller missar jag något?

Till idag använde jag klienten Tweet Lanes. Men utveckleingen av den appen har officiellt stannat och sista uppdateringen kom för 6 månader sedan. Även fast den inte uppdaterats på ett tag har den ändå fungerat bra, till för några dagar sedan då några småbuggar började krypa sig på.

Jag började då se mig om efter lite alternativ på F-Droid, vilket är stället jag kollar på först, innan jag hoppar över till djungeln i Play Store. Inte helt förvånande var utbudet obefintligt. Det finns drygt 2 klienter att välja på. Eller ja, kan du tänka dig en proprietär klient är utbudet givetvis mycket större. Dom två fria alternativen jag har att välja på är Twidere och AndChat. Varav sistnämnda saknar en del grundläggande saker med en UX som inte får mig allt för upphetsad.

unnamed

Jag såg att Twidere gått över till Material Design så jag gav den en ny chans och jag måste säga att dom kommit en bra bit sedan jag provade den sist. Jag möttes av en hel del konfigurationsmöjligheter som borde tillgodose dom flestas behov. Även om den inte är helt perfekt så är det en värdig ersättare.

Du kunde bland annat byta ut den där turkosa färgen som på en AMOLED-skärm är vedervärdig. Jag valde en lugnare blå som mer påminner om Twitter. Du kan även välja vilka flikar du vill ha och även skapa egna, vilket är en trevlig grej då vi använder Twitter väldigt olika. Gillar man inte ‘cards’ layouten från Material Design finns det även en mer kompakt layout att välja på.

Länkar för Twidere

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]