Hund

Livestreamer låter dig se på livestreams med din favoritspelare

18 Juni 2015

Jag följer en del folk på Twitch.tv och brukar kika på någon livestream när jag själv spelar eller som nu, när jag skriver det här inlägget. Dock använder ju Twitch.tv Flash för att strömma sin video, något som kan vara döden för en lite klenare och/äldre dator. Och något som även jag kan känna av när jag spelar. Så jag började titta mig runt efter alternativ och hittade rätt snabbt Livestreamer.

Livestreamer hämtar streams och spelar upp dom i din mediaspelare. Min favorit är mpv, en fork av mplayer2 och MPlayer och som förmodligen alla använder idag. Livestreamer har utöver stödet för Twitch stöd för flera andra populära tjänster som t.ex. YouTube Live och via plugins stöd för bland annat Hitbot och Ustream.

Installera Livestreamer

Arch Linux:

# pacman -S livestreamer

Ubuntu:

# aptitude install livestreamer

Kom igång med Livestreamer och Twitch

Eftersom det är Twitch jag själv använder kommer jag upprepa det jag gjorde för att komma igång med Twitch. Först behöver du autentisera programmet med ditt konto på Twitch:

$ livestreamer --twitch-oauth-authenticate

Du kommer att behöva godkänna applikationen för Twitch och du får då en token från Livestreamer som du behöver klistra in i din konfigurationsfil “~/.config/livestreamer/config”:

twitch-oauth-token=***

I den här filen behöver du även ange vilken mediaspelare du vill använda dig av. Som jag nämnde använder jag mpv:

player=mpv --cache 2048
player-no-close

För att sedan kika på en livestream:

$ livestreamer twitch.tv/anderzel source

Där “anderzel” är streamen jag vill kolla på och “source” är då kvaliten. Allt detta finns givetvis väldokumenterat på hemsidan. Om du inte anger source kommer den att lista det åt dig:

$ livestreamer twitch.tv/anderzel
[cli][info] Found matching plugin twitch for URL twitch.tv/anderzel
[plugin.twitch][info] Attempting to authenticate using OAuth token
[plugin.twitch][info] Successfully logged in as ***
Available streams: audio, high, low, medium, mobile (worst), source (best)

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]