Hund

Få en notifikation när dom du följer på Twitch går online med TwitchNotifier

17 Juli 2015

Twitch kan ju meddela dig via ett e-postmeddelande när någon av dom du följer går online. Men om du som mig följer ett gäng aktiva streamers kan det i längden bli lite drygt med alla e-postmeddelanden som i tid och otid trillar in i inkorgen.

Ett alternativ till e-postnotiser är TwitchNotifier, ett litet program som körs i bakgrunden och ger dig notiser via din notifikationshanterare när dom du följer går online på Twitch. Man använder libnotify och som standard ser en notis ut som följande:

AnderZEL is online
Playing Battlefield 4

Om du inte gillar vad som visas direkt ur lådan går det att ändra formateringen efter tycke och smak i konfigurationsfilen $CONFIG/twitchnotifier.cfg. Och det ska inte behövas någon konfiguration för att komma igång, du startar bara TwitchNotifier med $ twitchnotifier -c <ditt användarnamn> så visar den när dom du följer går online och offline.

Om du använder Arch Linux hittar du TwitchNotifier i AUR [Länk] och om du använder någon annan distro bara ladda hem skriptet från GitHub och kör det direkt:

$ git clone https://github.com/GiedriusS/TwitchNotifier 
$ cd TwitchNotifier
$ ./twitchnotifer -c <ditt användarnamn>

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]