Hund

TwitchNotifier - Få en notifikation när dom du följer går online

17 Juli 2015

Twitch kan ju skicka ut ett mail till dig när någon av dom du följer går online. Men om du som mig följer ett gäng aktiva streamare kan det i längden bli lite drygt med alla mail som i tid och otid ramlar in titt som tätt. Lösningen? TwitchNotifier!

TwitchNotifier är ett väldigt enkelt verktyg som körs i bakgrunden och ger dig en skrivbordsnotifikation när någon av dom du följer går online.

TwitchNotifier använder libnotify så det finns egentligen ingen mening med att posta en bild på hur det ser ut. Men som standad ser formateringen utsåhär:

giantwaffle is online
Playing Gaming Talk Shows

Det går givetvis att ändra vad som ska visas och hur det ska visas efter hur du vill ha det. All info hittar du på deras GitHub.

Det behövs ingen konfiguration för att komma igång, du startar bara TwitchNotifier med flaggan -c följt av ditt användarnamn så visar den när dom du följer går online.

twitchnotifier -c

TwitchNotifier finns inte helt oväntat i AUR; twitchnotifier-git. Om du har någon annan distro borde det bara vara att kompilera det själv. Jag testade på min andra dator med Xubuntu, men fick det inte att fungera dessvärre.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]