Hund

Det var inte bara att uppgradera rTorrent i Ubuntu den här gången

9 September 2015

Eftersom det inte finns något repo med rTorrent och färgpatchen får jag patcha och kompilera rTorrent själv på min server med Ubuntu. Att göra det själv brukar vanligtvis inte innebära några konstigheter eller problem. Men den här gången var det inte bara.

För första gången på länge kom det en ny version av rTorrent, nämligen version 0.9.6. Han som ligger bakom rTorrent har varit lite upptagen med annat, samtidigt som stackarna råkade ut för en serverkrasch. Nåja, jag laddade hem senaste koden och kompilerade den utan problem. Det var när jag skulle starta rTorrent som jag stötte jag på patrull:

rtorrent: error while loading shared libraries: libtorrent.so.19: cannot open shared object file: No such file or directory

Efter lite detektivarbete visade det sig att jag saknade sökvägen /usr/local/lib i filen /etc/ld.so.conf. Vilket enkelt ordnades med två kommandon:

$ echo include /usr/local/lib | sudo tee -a /etc/ld.so.conf
$ sudo ldconfig

Nu fungerar allt som det ska igen. :)

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]