Hund

Weechat - Visa highlights i en egen buffer med highmon.pl

30 November 2015

highmon.pl är ett plugin till Weechat som låter dig visa dina senaste highlights i en egen buffer.

Fördelen med det är att man får en bra översikt över vad som händer i Weechat. Jag har Weechat på min vänstra skärm och kan snabbt kasta ett öga på klienten om något händer. Och hur nödvändigt det är går väl kanske att diskutera. :)

Installation

Kommandot för att installera highmon.pl via Weechat är:

/script install highmon

En ny buffer vid namn highmon kommer att dyka upp direkt.

Konfiguration

Om du vill dela upp ytan i Weechat med flera buffers gör du det med kommandot /window splitv och /window splith. Du kan sedan ändra storlek på en buffer med kommandot /window resize +<värde> och /window resize -<värde>. Och om du vill göra alla buffers lika stor kan du balansera dom med kommandot /window balance.

Det går också bra att konfigurera highmon.pl. Vilka inställningar som finns tillgänglig kan du läsa om i skriptet själv [Länk]. Dom ändrar som jag har gjort är:

Dolt nätverket bredvid kanalen som annars syns vid varje highlight:

/set plugins.var.perl.highmon.short_names on

Dolt status-, input- och titelraden:

/set weechat.bar.status.conditions "${window.buffer.full_name} != perl.highmon"
/set weechat.bar.input.conditions "${window.buffer.full_name} != perl.highmon"/span>
/set weechat.bar.title.conditions "${window.buffer.full_name} != perl.highmon"

För att inte behöva göra om allting nästa gång du startar Weechat kan du se till att din aktuella layout sparas automatiskt när du stänger ner Weechat med kommandot /set weechat.look.save_layout_on_exit all.

Och om du själv vill spara en layout använder du dig av kommandot /layout store <namn> (default för standard). För att visa dina sparade layouter använder du kommandot /layout.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]