Min Android-telefon - Januari 2016 | Hund

Hund

Min Android-telefon - Januari 2016

Måndag, 4 Januari 2016

Det var längesedan jag visade upp min telefon här, och mycket har hänt sedan sist. Varav den största nyheten är väl att jag har en helt ny telefon.

[gallery ids=”1667,1668” type=”rectangular” link=”file”]

Samma dag som Halebop fick in Nexus 5X på sitt lager gjorde jag ett besök på deras hemsida och klickade hem ett exemplar. Och efter ett par år utan en Nexus känns det skönt att vara tillbaka med en Nexus.

Min förra telefon var en Note 4 från Samsung och tanken med den var ju att i vanlig ordning att köra CyanogenMod på den som alla tidigare telefoner. Men det sket sig rätt styggt då det skulle visa sig att CyanogenMod inte skulle komma att fungera vidare bra på den telefonen. Vilket innebar att jag fick köra stock Samsung ett helt år (läs femtioelva evigheter) och det var nog bland det vidrigaste jag varit med om. Stock Samsung är (enligt mig) så fruktansvärt dåligt att jag faktiskt tappade intresset för Android och fokuserade helt på Linux.

Därför blev jag väldigt glad när Google presenterade Nexus 5X med en lagom stor skärm, bra hårdvara och med en vettig prislapp. Nu känner jag också att intresset för Android har kommit tillbaka.

Just nu kör jag inte helt oväntat CyanogenMod med Pico-versionen av Open Gapps. Pico-versionen innehåller bara det absolut nödvändigaste, vilket är i princip Play Store. Pico-paketet ligger på 62MB medan standardversionen ligger på 562MB och innehåller mängder med saker som Drive, Books, Fitness osv.

Vilka appar använder jag egentligen? Till att börja med är jag inte lika extrem som Richard Stallman, eller ja, då hade jag väl inte ens haft en telefon till att börja med. Men jag försöker iallafall att hålla mig till appar baserad på öppen källkod.

Här är min lista med dom appar (utan inbördes ordning) som jag använder och rekommenderar:

Jag hoppas att du finner min lista med appar intressant och inspirerande! För det tog en j*vla tid att få med alla. ;)

Meta

Återkoppling

Om du vill lämna återkoppling, går det bra att göra det genom att skicka mig ett meddelande via e-post, XMPP eller via IRC.