Hund

Lösningen på det försvinnande verktygsfältet i Pentadactyl

22 March 2016

Jag vet ärligt talat inte om det här är ett bugg eller funktion, men om frågar du mig är det en riktigt definitivt en bugg. Det jag pratar om är att titt som tätt har Pentadactyls verktygsfält försvunnit för mig och för att få tillbaka det har jag varit tvungen att ladda om Pentadactyl med :reh.

Förklaringen

Idag på kanalen #pentadactyl på Freenode fick jag hjälp med mitt problem och en förklaring på vad det var. Det visade sig att verktygsfältet försvinner när man ändrar storlek på webbläsarfönstret. Och eftersom jag använder en tiling window manager händer det ofta att webbläsaren varierar i storlek.

Lösningen

När man har svaret är det ju i vanlig ordning löjligt enkelt. Lägg bara till den här raden i din konfigurationsfil $HOME/.pentadactylrc:

au Fullscreen * set guioptions=XYZ

Där XYZ är dina val för de grafiska element du vill ha synlig. Du behöver sedan läsa om konfigurationen med kommandot :reh.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]