Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
22 Mars 2016

Lösningen på det försvinnande verktygsfältet i Pentadactyl

Jag vet ärligt talat inte om det här är ett bugg eller funktion, men om frågar du mig är det en riktigt definitivt en bugg. Det jag pratar om är att titt som tätt har Pentadactyls verktygsfält försvunnit för mig och för att få tillbaka det har jag varit tvungen att ladda om Pentadactyl med :reh.

Förklaringen

Idag på kanalen #pentadactyl på Freenode fick jag hjälp med mitt problem och en förklaring på vad det var. Det visade sig att verktygsfältet försvinner när man ändrar storlek på webbläsarfönstret. Och eftersom jag använder en tiling window manager händer det ofta att webbläsaren varierar i storlek.

Lösningen

När man har svaret är det ju i vanlig ordning löjligt enkelt. Lägg bara till den här raden i din konfigurationsfil $HOME/.pentadactylrc:

au Fullscreen * set guioptions=XYZ

Där XYZ är dina val för dom grafiska element du vill ha synlig. Du behöver sedan läsa om konfigurationen med kommandot :reh.

Etiketter: Pentadactyl | Addons | Firefox

Återkoppling

Min blogg saknar för tillfället ett kommentarssystem, om du vill lämna återkoppling, diskutera och/eller har några frågor går det bra att göra det via e-post, XMPP, IRC, Matrix och Mastodon.