Hund

Öppna Reader View med Pentadactyl

Måndag, 11 Juli 2016

Om man använder Pentadactyl till Firefox har man med all säkerhet dolt merparten av dom grafiska elementen i webbläsaren och förlitar sig helt på tangentbordet. Ett workflow som jag personligen gillar, även om det vid enstaka fall kan innebära problem.

Ett bra exempel på det är åtkomsten till Reade view, som du vanligtvis aktiverar via en liten ikon i adressfältet. Men eftersom att jag inte har det synligt blir det svårt att komma åt det.

Det går dock att skapa ett kortkommando för det med hjälp av en smart funktion i Pentadactyl, nämligen :emenu som ger dig tillgång till alla menyalternativ via kommandoraden.

För att aktivera Reader mode i normal mode med v har jag lagt till denna lilla rad i min konfigurationsfil:

map -modes=n v <count>:emenu View.Enter Reader View<Return>

Men vad är Reader view?

Om du missat vad Reader view är, har du gått miste om en riktigt bra funktion i Firefox! Reader view förvandlar hemsidor till vad som kan liknas med en sida ur en bok.

Reader view finns också till Firefox för Android. Och där använder jag funktionen hela tiden. På datorn är det bekvämt, men på en telefon med en liten skärm kan texten på hemsidor ofta vara en utmaning och rent av ansträngande att läsa.

Meta

Återkoppling

Om du vill kommentera inlägget, går det bra att göra via e-post, XMPP eller via IRC.