Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
29 Juli 2016

Öppna länkar i URxvt med tangentbordet

Något som jag tycker är jobbigt är att jag måste använda musen för att öppna länkar, speciellt jobbigt har det varit med WeeChat där det förekommer länkar ganska ofta. Om man använder tangentbordet nästan exklusivt till allt blir musen faktiskt ett litet irritationsmoment när man måste stäcka sig efter den.

Men idag fick jag reda på att det går att öppna länkar via URxvt och att det dessutom går att sätta färg på länkarna! Jag vet inte riktigt hur jag har kunnat missat det? Men jag blev nästan lite till mig. :D

Jag har nu bundit Ctrl+u till att lista senaste länkarna (10 senaste är max) och Ctrl-l öppnar den senaste länken direkt. Du ordnar det med dessa två rader i din .Xresources (eller .Xdefaults om du använder dig av den filen):

URxvt.keysym.Control-l: perl:matcher:last
URxvt.keysym.Control-u: perl:matcher:list

Om du vill sätta färg på länkarna lägger du till denna rad:

URxvt.matcher.rend.0: Uline Bold fg6

Läs sedan om din konfiguration med kommandot xrdb -merge /home/johan/.Xresources och starta om terminalen så ska det fungera.

Etiketter: URxvt

Återkoppling

Min blogg saknar för tillfället ett kommentarssystem, om du vill lämna återkoppling, diskutera och/eller har några frågor går det bra att göra det via e-post, XMPP, IRC, Matrix och Mastodon.