Hund

Återanslut automatiskt till tappad SSH-anslutning med autossh

10 December 2016

Som så många andra är jag en flitig användare av SSH, jag använder det till för att prata med mina andra datorer. Men ett problem som uppstår dagligen - flera gånger om dagen, är att när jag suspendar min dator avbryts också SSH-anslutningen.

Visst, det är inte svårt att återansluta via mitt lilla alias, men eftersom det händer flera gånger om dagen blir det lite jobbigt i längden. Men som tur är går det att sköta helt automatiskt med hjälp av autossh.

autossh -M 0 -o ServerAliveInterval 45 -o ServerAliveCountMax 2 <användare>@<server> -t <kommando>

ServerAliveInterval och ServerAliveCountMax ser till att hålla igång anslutningen genom att skicka regelbundna paket till servern och ser även till att avbryta anslutningen om servern inte svarar.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]