Hund

Visa WeeChat i oformaterat textläge för enklare hantering av text och länkar

30 November 2017

Något som jag haft lite problem med i WeeChat är att det är svårt att kopiera text och att öppna länkar då de oftast blir uppdelad på flera rader, vilket beror på Ncurses.

Och eftersom att jag utöver IRC, även använder WeeChat för Jabber, Twitter och GNU Social (via Bitlbee) blir det en hel hantering av både text och länkar. :) Men nu har jag äntligen (!) hittat en lösning på problemet. Och lösningen heter bare display, vilket låter mig visa den aktuella buffern i ett oformaterat textläge.

Bild lånad från WeeChat.org. [Källa]

Säg att jag vill kopiera några rader text från en kanal, det här blir då resultatet (utan bare display):

08:05   cbus > morn                                                    │ iah    
12. #i3          │08:40   Hund > Mors.                                                    │ jkw    
13. #manjaro-talk     │08:54  b0ddan > Morn                                                    │ kuldeep  
14. #Mechboards      │09:53   Hund > Kors

Men om jag istället aktiverar bare display-läget kan jag enkelt kopiera texten helt felfritt då all text utom själva konversationen har dolts:

08:05 <cbus> morn
08:40 <Hund> Mors.
08:54 <b0ddan> Morn
09:53 <Hund> Kors

Som standard tror jag inte att att funktionen är bunden till en genväg, men det är enkelt ordnat (Jag har bundit funktionen till Alt-I):

/key bind meta-i /window bare

Det går också bra att bara aktivera läget manuellt med kommandot /window bare. Du avlutar läget via samma kortkommando, eller via valfri tangent om du inte har bundit funktionen till något kortkommando.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]