Hund

Mitt Tangentbord - Mitt andra specialbygge

11 Januari 2018

Jag insåg idag att jag aldrig gjorde något inlägg om det tangentbord jag byggde i januari. Det var mitt andra tangentbord som jag byggt själv och tanken var att försöka nå vad man populärt kallar “end game”.

Chassi: Diamond (aka 5°)
Kretskort: S60-X
Switchar: Tealios
Fjädrar: SPRiT 60g
Stabilissatorer: Genuina Cherry
Tangenter: Blanka PBT i Cherry-profil från NPKC
Artisan: SKDC Cables

Jag lyckades ganska bra ändå lär jag säga, även om jag har haft en del huvudvärk med stabilisatorerna. I efterhand har jag lär mig att det är en god idé att smörja dem och se till att de låter bra innan man bygger ihop hela tangnetbordet. Väl monterat sitter brytarplåten över dem och det är svårt om inte omöjligt att komma åt dem om man skulle behöva göra några justeringar i efterhand. Men det är som sagt mitt första riktigt bygge och jag var beredd på att vad som helst kunde hända. :)

Utöver det är jag väldigt nöjd med det! Det var en stor skillnad att gå från vanliga plastchassin till ett gedit aluminiumchassi, ljudet blir som mer fylligt. Och för att inte tala om brytarna, jag slog på stort och köpte Tealios från ZealPC. De är linjära brytare på 67 gram, men eftersom jag föredrar lite lättare motstånd bytte jag ut dem mot fjädrar på 60 gram från SPRiT. Jag har testat linjära switchar från Cherry, Gateron och Kailh och detta är hittills mina favoriter. De låter bra, de är lena och med SPRiTs fjädrar ger de också en rund och pigg feedback, vilket kan jämföras med Cherrys linjära switchar som känns väldig.. platt?

Jag valde kretskortet S60-X från Sentraq då det främst stödjs av Keyboard Firmware Builder, vilket låter mig skapa en layout via ett peka-och-klicka-gränssnitt på webben. Vilket är väldigt bekvämt! Det har också RGB-underglow, men eftersom mitt chassi är en solid aluminiumklump är det inget jag har någon direkt nytta av. Men det finns en del chassin som är designad med det i åtanken, exempelvis akrylversionen av mitt chassi.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]