Min Android-telefon - Vintern 2018 | Hund

Hund

Min Android-telefon - Vintern 2018

Onsdag, 24 Januari 2018

Jag tänkte att det var dags för ett nytt inlägg där jag visar vad jag har på min telefon. Mitt senaste inlägg i temat var för cirka 1,5 år sedan och jag är faktiskt själv lite nyfiken på vad som hänt sedan dess.

Vad som var nytt förra gången var att jag äntligen hade skippat Google Apps (GApps) på min telefon och gått över till F-Droid som min primära källa för program och spel. Mitt mål är ju att bara ha 100% fri mjukvara på min telefon, ett mål som tyvärr är omöjligt då alla telefoner innehåller binära blobbar med proprietär mjukvara vilket är ett krav för att radion ska fungera.

Men visst, jag har lekt med tanken om att skippa mobilnätet helt och bara köra typ VoIP. Men som det ser ut just nu känns det tyvärr inte riktigt genomförbart. Men vi får se vad som händer i framtiden. :)

Och om du vill ha bakgrundsbilden som jag använder mig av hittar du den på Unsplash här och den finns tillgänglig under den fria Unsplash-licensen. Ikontemat heter Paper och du hittar det på F-Droid här.

Nya program

Mina program och spel

Spel

Borttagna program och spel

Det är faktiskt en del program som åkt ut sedan sist och det känns riktigt skönt! Jag gör mitt bästa med att försöka hålla nere användandet av min telefon då jag inte riktigt gillar vad den gör med oss och vårat beteendemönster. :)

Meta

Återkoppling

Om du vill lämna återkoppling, går det bra att göra det genom att skicka mig ett meddelande via e-post, XMPP eller via IRC.