Avatar
Linux, textfiler & minimalism
7 Februari 2018

Min Samba-utdelning började monteras som root-användaren

För några dagar sedan började min Samba-utdelning på min skrivbordsdator att monteras som root-användaren. Jag hade inte petat på någon konfiguration och inget av paketen cifs-utils och samba har nyligen uppdaterats. Jag vet fortfarande inte vad som har ändrats, men jag hittade tillslut en lösning på problemet.

Jag fick det att fungera när jag lade till uid=1000 och gid=1000 i argumenten för hur min utdelning ska monteras via fstab:

//192.168.1.58/HDD0 /media/HDD0 cifs credentials=/home/johan/.smbcredentials,exec,x-systemd.automount,uid=1000,gid=1000 0 0

Om någon vet vad som är nytt får ni gärna höra av er.

Samba Arch Linux

Återkoppling

Min blogg består av 100% statisk HTML-kod och saknar därför ett kommentarssystem. Om du vill lämna återkoppling, diskutera eller fråga något går det bra att göra det via e-post, XMPP och Mastodon.