Hund

Min Samba-utdelning började monteras som root-användaren

7 Februari 2018

För några dagar sedan började min Samba-utdelning på min skrivbordsdator att monteras som root-användaren. Jag hade inte petat på någon konfiguration och inget av paketen cifs-utils och samba har nyligen uppdaterats. Jag vet fortfarande inte vad som har ändrats, men jag hittade tillslut en lösning på problemet.

Jag fick det att fungera när jag lade till uid=1000 och gid=1000 i argumenten för hur min utdelning ska monteras via fstab:

//192.168.1.58/HDD0 /media/HDD0 cifs credentials=/home/johan/.smbcredentials,exec,x-systemd.automount,uid=1000,gid=1000 0 0

Om någon vet vad som är nytt får ni gärna höra av er.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]