Hund

Jag har bytt mobiloperatör

17 Januari 2020

Jag har nästan alltid[1] använt Halebop sedan de kom för cirka 20 år sedan och jag har alltid varit nöjd med dem som tjänst och deras kundtjänst. De använder sig av Telias nät och när de kom var de först med att erbjuda obegränsat med SMS för (sin tid) ynka 50 kr per vecka.

  1. Med undantag för att jag testade mobiloperatören “3” ett par år när de kom. Som boende i Sveriges övre halva var det ett stort misstag när det kom till radiotäckningen.

Halebop har alltid fungerat bra, speciellt med tanke på att de är vad man kallar för en ‘lågprisoperatör’. Från början hade Halebop en bra prisplan, men på senare år har det dykt upp fler lågprisoperatörer som har mer intressanta prisplaner. En av dessa lågprisoperatörer är Fello, en operatör som också använder Telias nät och som numer är uppköpt av Telia själva.

Efter en lång tids funderade och velande bestämde jag mig för att byta till Fello. De har i skrivande stund 335 omdömen och 5 av 5 stjärnor på Trustpilot, vilket kan jämföras med Halebop som har 184 omdömen och 2 av 5 stjärnor i betyg.

För att byta operatör skickade jag ett SMS till Fello och några dagar senare hade jag fått ett brev med mitt nya SIM-kort, färdigt att användas. Bytet gick smidigt och allting fungerade direkt utan några problem. Jag har i skrivande stund använt Fello i cirka två månader och har hittills inget att anmärka på.

Varför Fello?

För 145 kr i månaden får jag 8 GB surf som student (ordinarie är 5 GB), obegränsat med samtal och SMS/MMS. Med Halebop fick jag 2 GB surf, 50 samtal och 500 SMS/MMS för 99 kr. Deras studenterbjudanden började på 219 kr och man fick då 12 GB surf, vilket är mer än vad jag är villig att betala.

Med Fello kan man också spara upp till 25 GB oanvänd surf i all oändlighet. Halebop låter dig bara spara samma mängd som du har per månad i en månad, vilket innebär att om du har 2 GB surf per månad kan du spara upp till 2 GB i en månad.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]