Avatar

Hund

Linux, textfiler & minimalism
14 Februari 2020

Hur man ändrar färg på citerad text i WeeChat

Det går att göra väldigt mycket med WeeChat, mer än vad kanske de flesta känner till och jag har länge tänkt mig att jag ska skriva ett omfattande inlägg om WeeChat och allt man kan göra med det. Jag tror dock att jag delar upp det i små inlägg som det här istället, jag tänker mig att det kanske blir mer lättsmält.

WeeChat har en bred funktionalitet och det går att göra mycket. En av funktionaliteten är triggers, vilket är en funktion som låter dig skapa regler som sedan körs baserat på olika händelser, exempelvis en specifik tid, text och användare.

I det här inlägget visar jag hur man kan ändra färg på text som citeras. Min regel är att stycken som börjar med symbolen > räknas som citerad text:

Här är kommandot som skapar regeln:

/trigger add quoted_text modifier "weechat_print" "${tg_message_nocolor} =~ ^>[^:._]" "/(.*)/${tg_prefix}\t${color:cyan}${tg_message}" ""

Byt ut värdet cyan mot en färg som du gillar. Jag valde att döpa regeln till quoted_text och om du vill ändra något för regeln byter du bara ut add mot addreplace.

Etiketter: WeeChat

Återkoppling

Min blogg saknar för tillfället ett kommentarssystem, om du vill lämna återkoppling, diskutera och/eller har några frågor går det bra att göra det via e-post, XMPP, IRC, Matrix och Mastodon.