Hund

Hur man enkelt tillreder frukostägget

15 March 2020

När det kommer till att tillreda ägg brukar de flesta stormkoka sina ägg på högsta effekt och det slutar oftast med att de kokar sönder. Jag kan erkänna att jag var en av dem. Det är dock inte nödvändigt att koka dem i överhuvudtaget, för det finns faktiskt ett mycket mer elegantare alternativ.

Det är att man lägger sina ägg i sin kastrull, fyller kastrullen med vatten så att vattnet precis täcker äggen. Sedan ställer man kastrullen på spisen på högsta effekt och när det börjar koka sänker man genast effekten till 20-30% av maxeffekten. Min spis har 12 lägen och jag brukar skruva ner effekten till 2-3 beroende på storleken på äggen.

Jag gillar mina ägg ‘hårdkokta’ med en gräddig äggula och brukar låta dem sjuda i 6 minuter. Om du gillar rinnande äggula kan du testa 5 minuter och om du gillar en hård gula kan du testa 8 minuter.

Tänk på att tiden kan variera på grund av flera olika variabler, som äggets storlek, effekten på spisen, din kastrull och så vidare. Man kan därför eventuellt få testa sig fram ett par gånger innan man hittar det som fungerar bäst för en själv och sin spis.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]