Hund

Mitt script för att visa volymen i Conky

27 Januari 2015

Eftersom jag inte använder mig av någon tray förlitar jag mig istället på att Conky visar volymen. Men jag saknade att jag inte kunde se om jag mutat volymen. Så med mina oerhört begränsade kunskaper knåpade jag ihop ett litet skript som visar volymen och om jag mutat volymen visar den det istället.

#!/bin/bash
mute="$(amixer | grep "Front Right: Playback" | cut -c47-48)"
if [ $mute = "on" ]; then
echo "$(amixer -M get Master | egrep -o "[0-9]+%" | sed -n '2 p')"
else
echo "Muted"
fi

Det är kanske inte världens mest imponerande script, men för mig som aldrig läst programmering av något slag var det med belåtenhet som jag fick till det. Dom säger att det är svårt att lära en gammal hund att sitta, men man kanske skulle ta och lära sig något språk en gång för alla.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]