Hund

Ranger är min nya filhanterare

16 March 2015

I många år har filhanteraren Thunar varit min go-to filhanterare. Den är liten enkel och gör det jag vill att den ska göra, vilket är att hantera många filer samtidigt och enkelt. Men i och med version 4.12 migrerade dom över till GTK3. Vilket inte går hem hos mig.

Det är inte det att jag tycker GTK3 är dåligt, jag ser bara ingen anledning att gå över till det när GTK2 fungerar bra. Så.. då var det bara att se sig om efter ett alternativ till Thunar. Men utbudet av filhanterare är inte jättestort, speciellt inte om du vill ha något enkelt. Efter att ha testat ett par alternativ som PcManFM och någon fork av PCManFM som inte riktigt var min kopp med te, bestämde jag mig för att ge Ranger ett försök.

Ranger är en textbaserad filhanterare som många av er redan känner till förmodar jag. Många av dom coola hipster-nördarna använder den, vilket har varit anledningen till att jag aldrig direkt testat den. Och även om jag gillar terminalen så förstod jag inte riktigt hur en textbaserad filhanterare kunde vara bättre än en grafiskt sådan.

2015-03-15-121018_3840x1080_scrot

Men ack så fel jag hade! Efter bara en dag med Ranger var jag bekväm med den. Det skadar ju inte om du känner till Vim sedan innan dock. :) Efter två dagar var jag helt såld. Jag trodde aldrig att det kunde vara så enkelt och smidigt med en textbaserad filhanterare. Alla bekanta funktioner och kommandon från Vim gör att man får ett väldigt bra workflow. Om du gillar Vim och är någorlunda bekväm i den miljön kommer du garanterat att gilla och se fördelarna med denna filhanterare.

Även om du är skeptiskt som jag var för några dagar sedan, ge den en chans! Jag kan nästan garantera att du kommer gilla den.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]