Hund

Streamlink - En fungerande fork av Livestreamer

25 September 2016

Livestreamer är ett populärt CLI-verktyg som låter dig kolla på diverse videoströmmar från olika tjänster med din mediaspelare. Jag använde Livestreamer enkom för broadcasters på Twitch och YouTube. Men det finns även stöd för svenska TV3 Play osv, det är dock inget som jag har testat.

Eftersom att jag följer en hel hög med broadcasters är det både jobbigt och svårt att hålla koll på vilka som är online och vilka jag ens följer. För att lösa det problemet använder jag livestreamer-curses, vilket är ett Ncurses front-end till Livestreamer.

Häromdagen slutade dock Livestreamer att fungera när Twitch uppdaterade sitt API, vilket också innebar att livestreamer-curses slutade att fungera. Jag väntade tålmodigt på en lösning, men både Livestreamer och Livestreamer-curses har varit så gott som döda projekt under en längre tid. Vilket jag antar är anledningen till att någon forkade Livestreamer och skapade Streamlink.

När jag hörde talas om Streamlink frågade jag dem om det fanns några planer på ett front-end, liknande livestreamer-curses, varvid någon påpekade att jag kunde ju se till att livestreamer-curses använder Streamlink istället för Livestreamer. Vilket jag också gjorde.

Du hittar min modifierade version på min GitHub [Länk]. Du installerar den med kommandot sudo python setup.py install. Glöm inte bort att installera Streamlink först.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]