Hund

Hur man automatiskt inaktiverar syntaxmarkering i Vim när man redigerar buffern för zsh

23 March 2020

Jag redigerar ofta min buffer för zsh via min textredigerare Vim eftersom att jag då får tillgång till rättstavning, vilket är händigt när jag exempelvis gör en statusuppdatering på Mastodon med hjälp av den textbaserade klienten toot.

Ett problem jag hade med det är att som standard åsidosätter syntaxmarkeringfunktionen i Vim felstavade ord och jag kan därför inte se vilka ord som är felstavade.

Det finns en enkel lösning på det problemet och det är att tillfälligt inaktivera syntaxmarkeringfunktionen i Vim när man redigerar en buffer från zsh. Med hjälp av den här raden i sin konfigurationsfil för Vim kommer det att ske automatiskt:

autocmd FileType zsh set syntax=off

Nästa gång man redigerar en buffer via Vim kommer man nu att kunna se eventuellt felstavade ord.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]