Hund

Hur man får sina hårddiskar att dyka upp i filhanteraren när de har monterats via fstab

6 April 2023

Jag har nyligen börjat använda en grafisk miljö igen, och en av de saker som inte fungerade för mig, var att min lagringshårddisk (“4.0 TB Volume” i bilden nedanför) inte dök upp i min filhanterare. Detta fanns det turligt nog, en enkel lösning på.

Det visade sig att när man monterar en disk via fstab, blir GVFS (GNOME Virtual file system) lämnad utanför, och visar därför inte disken i min filhanterare. Detta gick att enkelt lösa genom att använda flaggan x-gvfs-show för min disk i fstab.

Exempelvis:

UUID=<UUID>    /mnt/hdd0    ext4 defaults,x-gvfs-show    0 2

Och ja. Ni får ha lite överseende med titeln. Har ni bättre förslag, mottages de tacksamt!

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]